Огромен интерес към новооткритата кулинарна академия Робуста в Слънчев бряг
При голям интерес днес в курорта „Слънчев бряг“ бе открита кулинарна академия.
Тя събра в екип трима от най-добрите ни шеф-готвачи у нас – Анатоли Колев, Валентин Иванов и
Ивайло Диков. Още от сутрешните часове на деня желаещите да се включат в отделните курсове
през следващите месеци нажежиха до червено телефоните на майсторите в кухнята, за да се
включат в обученията им. Сред кандидатите имаше не само хора, които работят в хотели и
ресторанти, но и любители, които искат да надградят своите знания. Тренировъчният център
„Робуста“ се намира в най-големия ни курорт по Черноморието, а началото на курсовете ще бъде
поставено на 10 февруари с курс по пица Класика.
Академията е отворена и за други гост-професионалисти, които ще предадат своя опит на
кандидатите. Техните имена ще бъдат обявени на по-късен етап. На официалното откриване на
Кулинарната школа специални гости днес бяха пицарят магьорник Радостин Кирязов и шеф Асен
Асенов, който има ресторант в района на Тоскана, Италия.
Тримата виртуози посрещнаха своите гости с вкусни хапки, пицети, брускети и още много
кулинарни изненади, които бяха истинска наслада за сетивата на гостите. Майсторите държаха на
всеки един детайл и подготвиха всичко с голяма страст. С огромно желание и вълнение поставиха
началото на новия си проект.
Световните майстори на пицa шеф Кирязов и шеф Колев с лекота въртяха тестото за пица във
въздуха като грамофонна плоча, а италианското национално ястие, популярно в цял свят, се
опичаше и добиваше неустоим вид за не повече от 120 секунди в професионалната фурна на
домакините. Резултата – всички си облизаха пръстите!
С наздравица и пожелание за успех много приятели, бизнесмени и кулинари поздравиха Анатоли
Колев, Валентин Иванов и Ивайло Диков за важната стъпка в тяхното професионално развитие.
„Пожелавам Ви да вървите устремно напред, да обучите млади хора, да получавате много добри
отзиви и да създадем още такива хубави места заедно“, заяви по време на откриването Снежана
Георгиева – собственик на „Робуста“ – водеща компания в българския туризъм в оборудването на
барове и ресторанти.
Ето и програмата на курсовете за февруари, март и април.
Напиши коментар
Задължителните полета са маркирани *