Най-новата кулинарна академия в България отваря врати в Слънчев бряг
Слънчев бряг. Най-новата кулинарна академия в България отвари врати в Слънчев бряг на 24
януари 2020 година. Тя е по идея на шеф Анатоли Колев, вицепрезидент на Българската
асоциация на пицарите, който ще бъде и кулинарният ѝ директор. Академията се казва
„Трейнинг център Робуста“ и ще предложи най-съвременното обучение от доказани
професионалисти в областта на пица, паста и модерна кухня. В центъра ще се провеждат
обучения и курсове до 10 души при предварително записване по дадени направления. Програмата
започва в началото на февруари с пица “Класика”.
До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март – отново пица. Всички подробности по
програмата ще бъдат качвани във фейсбук страницата на центъра. Ще има преференциални
курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Лекциите са предназначени не само за
хора от бранша, а и за любители кулинари, които ще могат да се възползват от високото ниво на
преподаване в академията. Обученията ще бъдат на теория и практика. Освен в споменатите
области, в които ще обучават шеф Анатоли Колев /майстор-пицар/, шеф Валентин Иванов –
технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков /майсторпицар/,
ще има гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и вдруги области.
Трейнинг център Робуста е оборудван с най-висок клас фурни и техника за
приготвяне на храна. Идеята му е да предложи най-модерните технологии и обучение като така
помогне на ресторантьорския и туристически бизнес да предлага правилно качествения продукт,
който имаме в страната.
ЛЕКТОРИТЕ
Шеф Анатоли Колев завършва колеж в Лондон и дълги години е
главен пицар, главен готвач и шеф консултант в няколко
лондонски ресторанта. След завръщането си в България е
консултант на верига ресторанти „Стария Чинар“ и мениджър в
Хорека – Инкофудс. Има собствена фирма за консултации и
обучения. Вицепрезидент е на Българската асоциация на
пицарите, член на Световната пица асоциация и почетен член на
Руската пица федерация, както и член на Британския кулинарен
институт.
Шеф Валентин Иванов работи в София от 2001 г. Започва като
готвач в някои от най-елитните ресторанти в столицата. Четири
години ръководи ресторант на остров Сардиния, Италия. Черпи
опит и от носителя на 2 звезди Мишлен Лина Саноли в собствения
ѝ ресторант, след което се връща в България, за да оглави
бутиков хотел ресторант в Несебър. Отново в чужбина, този път на корсиканския остров, работи
като шеф готвач на ресторант Aquarium като го извежда на 5-то място в трипадвайзора. Прибира
се отново в България, където оглавява още два висококласни ресторанта. Бил е шеф готвач на
Ала Карт ресторанти по 400-700 седящи места. Има собствена консултантска фирма.
Шеф Ивайло Диков работи в сферата на ресторантьорството от 2004 г. Минал е през всички
звена на бизнеса. Голямата му страст се оказва пицата и хляба, с които се занимава последните
осем години. Работи и надгражда умения
и технологични знания с най-добрите
професионалисти в България.
Напиши коментар
Задължителните полета са маркирани *
2 Коментар/а
Лорем ипсум долор амет
2021-03-17 10:32:38тестов коментар
Tester
2021-04-07 15:25:59Test komentar